Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Flashnews.gr (δείτε εδώ) ότι βουλευτές από την Κρήτη θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως έγινε γνωστό στις 4 το μεσημέρι, τρεις Κρητικοί καταλαμβάνουν θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο, ορίστηκε Πρόεδρος της Βουλής.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, που εκλέγονταν βουλευτής στο Ρέθυμνο και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών, ορίστηκε Υπουργός Τουρισμού ενώ είναι η μόνη γυναίκα που εκπροσωπεί το ισχυρό φύλο στη κυβέρνηση αλλά και η μικρότερη σε ηλικία Υπουργός.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, βουλευτής Χανίων που εκλέγεται με τη ΝΔ, ορίστηκε Υφυπουργός στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τέλος ο Κωστής Χατζηδάκης, που έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο και είναι βουλευτής στη ΝΔ, ορίστηκε Υπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης,Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων

Το Flashnews.gr σας παρουσιάζει το who is who των βουλευτών από την Κρήτη που επιλέχθησαν να έχουν σημαίνοντα ρόλο στην νέα κυβέρνηση και στη Βουλή, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τη χώρα.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει.

Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του εκλιπόντος Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Νομού Ρεθύμνης & Υπουργού και της Ελένης Κεφαλογιάννη, δικηγόρου. Από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη.

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Πανεπιστημίου του Λον δίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.

Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999, ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Από το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή.
Έχει γράψει το βιβλίου «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το 2007 και το 2009 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στην Κρήτη με τη Νέα Δημοκρατία.
Από το Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτη σε ψήφους Βουλευτής, στην περιφέρεια Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.


Μανούσος Βολουδάκης

Γεννημένος το 1966, είναι οικονομολόγος και εξελέγη Βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Έχει πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Πριν πολιτευθεί σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα, διαδοχικά στις εταιρείες RUSVAR HOLDINGS B.V, στην Ποτοποιία Μεταξά Α.Ε. και στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε. του Ομίλου Βιοχάλκο, όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.

Μετά τις εκλογές του 2009, εργάσθηκε και πάλι στον ιδιωτικό τομέα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά ζητήματα. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών,Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, και πατέρας του Γιώργου και του Σήφη


Κωστής Χατζηδάκης


Ο Κωστής Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1965. Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη, δεύτερος σε σειρά κατάταξης στη Β' Αθηνών. Υπήρξε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 1994 έως το 2007.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κυβέρνησης της ΝΔ διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2009) και Υπουργός Ανάπτυξης (από τις 9 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2009). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής για δυόμισι χρόνια και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα ίδια θέματα.

Πριν από την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν Γραμματέας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Παρακολούθησε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας (Πολιτική Επικοινωνία).
Είναι δικηγόρος Αθηνών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β’ Αθήνας το 1989, και σ`όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες. Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό στη Πάντειο και υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ (1974).

Το 1982 υπηρετεί ως οπλίτης, την στρατιωτική του θητεία. Το 1984 ήταν υποψήφιος στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας με τον συνδυασμό του Νώντα Ζαφειρόπουλου που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Νοέμβριο του ιδίου έτους αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ε.Ε. (Εκτελεστικής Επιτροπής) της ΟΝΝΕΔ. Στο Β’ Συνέδριο της Ν.Δ. (Θεσ/νίκη) εκλέγεται πρώτος στη Κεντρική Επιτροπή, πρώτος και στη Ε.Ε. της Ν.Δ. και ως το Μάρτιο του 87' οδηγεί την ΟΝΝΕΔ σε μεγάλες νίκες στις φοιτητικές εκλογές και στο πρώτο της Συνέδριο.

Σήμερα είναι: Είναι πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βουλευτής Β' Αθηνών

Διετέλεσε:

Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09. Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992). Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ’ Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση. Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών. Μέλος της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. για τις εκλογές 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ` Συνεδρίου της Ν.Δ., υπό τον Γ. Ράλλη. Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της Ν.Δ. (Μεταφορές- επικοινωνίες, περιβάλλον χωροταξία - Δημόσια έργα, Ολυμπιακά Εργα 2004). Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, μέλος της Κ.Ε. (Κεντρικής Επιτροπής) και της Ε.Ε. (Εκτελεστικής Επιτροπής) της Ν.Δ., ενώ συμμετείχε ως μέλος και στις ΟΚΕ Αθλητισμού και Οικονομικών. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου ‘‘Αρχών και Θέσεων’’ της Ν.Δ. το 2000. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την 7/04/2001.