Τελευταία ενημέρωση: 18:10

Τραγική κατάληξη είχε για μια παρέα  τεσσάρων ανήλικων παιδιών  το  μπάνιο που έκαναν στη θαλάσσια περιοχή «ΓΗΠΕΔΟ» στο Καστέλι Κισσάμου.

Ένα ανήλικο παιδί 16 ετών πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τον αδελφό του ηλικίας 15 ετών που ένιωσε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε.

Το άτυχο αγόρι έχασε τη ζωή του μέσα στη θάλασσα ενώ ο αδελφός του που κινδύνευσε αλλά και ένα ακόμη κορίτσι 14 ετών από την παρέα, που επίσης κάλεσε σε βοήθεια καθώς αδυνατούσε να βγει από τη θάλασσα, σώθηκαν χάρης στην επέμβαση ναυαγοσώστη παρακείμενης παραλίας, ενός εποχικού πυροσβέστη της Π.Υ., ενός Ειδικού Φρουρού και ενός Αστυφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου που έτρεξαν για να ανασύρουν τα  παιδιά που κινδύνευαν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 3 περίπου το μεσημέρι ενώ στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα του λιμενικού καθώς και το Τ/Χ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Χ. 4010 στο οποίο επέβαινε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Για τον 16χρονο όμως ήταν ήδη αργά καθώς παρά τις προσπάθειες του γιατρού από το Κέντρο Υγείας Κισάμου στάθηκε αδύνατη η ανάνηψη αφού είχε ανασυρθεί νεκρός από τη θάλασσα.

Ο 16χρονος που έχασε απρόσμενα τη ζωή του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ ο αδελφός του διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και έπειτα στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύφτηκαν οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας καθώς, λόγω έλλειψης οδηγών, χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο από τα Χανιά για να παραλάβει τα δύο άτομα, και όχι από τη Κίσσαμο.

O γιατρός από το Κέντρο Υγείας Κισάμου που μετέβη στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά, κ. Γεωργιλλάς Χαράλαμπος, μιλώντας στο Flashnews.gr κατήγγειλε ότι λόγω \”μνημονιακών περικοπών\” και καθώς δεν προβλέπεται βάρδια για οδηγό από τις 3 το μεσημέρι και έπειτα, το ασθενοφόρο του Κέντρου παρεμένει ακινητοποιημένο.

Στο σημερινό τραγικό περιστατικό μάλιστα, ο ίδιος έφτασε στην παραλία με ιδιωτικό όχημα ενώ επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 15χρονο με ταξί!

Ο κ. Γεωργιλλάς κάνει λόγο για \”επικίνδυνη\” κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω περικοπών, σε μια τουριστική μάλιστα περιοχή που θα έπρεπε να βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook