Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος κατέπεσε σήμερα σε ένα οικιστικό συγκρότημα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ της Τζακάρτας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος.

Εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας, ο σμήναρχος Άζμαν Γιούνους, δήλωσε ότι το έβδομο μέλος του πληρώματος είναι σοβαρά τραυματισμένο ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλα θύματα.

Στο αεροσκάφος, ένα Fokker 27, επέβαιναν μόνο τα επτά μέλη του πληρώματος και «κανένας επιβάτης», διευκρίνισε ο ίδιος. «Επρόκειτο για μια εκπαιδευτική πτήση. Κατέπεσε σε ένα οικιστικό συγκρότημα του στρατού», επεσήμανε ο Γιούνους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας Ισκαντάρ Σιτομπούλ δήλωσε από την πλευρά του ότι «τέσσερις άνθρωποι στο έδαφος» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και βρίσκονται «στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται στην Ινδονησία λίγες εβδομάδες μετά την πτώση ενός αεροσκάφους τύπου Superjet 100 του ρωσικού ομίλου Σουχόι, το οποίο συνετρίβη στις 7 Μαΐου στη διάρκεια μιας πτήσης επίδειξης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 45 επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook