Εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Αίγυπτο, στην σκιά του θρίλερ με την υγεία του Μουμπάρακ. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του στρατού ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την ανακοίνωση του επόμενου προέδρου της χώρας- η οποία είχε αρχικά οριστεί για σήμερα – οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ετοιμάζονται για νέα εξέγερση.

Από την προηγούμενη Τρίτη, οπότε και ο στρατός ανακοίνωσε την διάλυση της Βουλής , χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κάθε βράδυ στην Πλατεία Ταχρίρ ενώ εκατοντάδες έχουν κατασκηνώσει εκεί.

\"\"

Οι ισλαμιστές προειδοποίησαν σήμερα την μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου μέχρις ότου ο υποψήφιός τους, ο Μοχάμεντ Μόρσι, αναγνωρισθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

«Θα παραμείνουμε στην Πλατεία Ταχρίρ για να υλοποιήσουμε τους στόχους της επανάστασης\” , δήλωσε ο Εσάμ ελ Ερίαν, στέλεχος του ισλαμικού Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, που προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Η μουσουλμανική αδελφότητα προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στον στρατό και τον λαό, εάν ανακηρυχθεί νικητής ο αντίπαλος του Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρώην πρωθυπουργός του Χόσνι Μουμπάρακ, Αχμαντ Σαφίκ.

Ανάμεσα στους δύο υποψηφίους υπάρχει μεγάλη σύγκρουση καθώς αμφότερες οι πλευρές υποστηρίζουν ότι νίκησαν στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται επίσης για τις «πραξικοπηματικές» αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων να διαλύσει την προηγούμενη εβδομάδα την Βουλή , κρίνοντας την «παράνομη». Οι ισλαμιστές, με το κόμμα της Ελευθερίας και Δημοκρατίας, κυριαρχούσαν στην εθνοσυνέλευση καθώς είχαν συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook