Ένα πλοίο που μετάφερε περίπου 200 άτομα ναυάγησε στα χωρικά ύδατα της Ινδονησίας, ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας, βόρεια της Νήσου των Χριστουγέννων. Τουλάχιστον 90 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί.

Το πλοίο πήρε κλίση και αναποδογύρισε 120 μίλια βόρεια της Νήσου των Χριστουγέννων και σε απόσταση 2.600 χιλιομέτρων από την Αυστραλία.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανούς 110 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο και κατευθύνονταν στην Αυστραλία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ένα αεροπλάνο εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκαρί του πλοίου, πάνω στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα. Λίγο προτού πέσει το σκοτάδι (απόγευμα της Πέμπτης, τοπική ώρα) ένα σκάφος του λιμενικού της Αυστραλίας έφτασε στην περιοχή και άρχισε να ανασύρει τους επιζώντες από τη θάλασσα. Άλλα οκτώ άτομα σώθηκαν χάρη σε ένα φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ναυάγιο σημειώθηκε εντός των χωρικών υδάτων της Ινδονησίας, οι Αρχές της οποίας συντονίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πληροφορίες από την Ινδονησία ανέφεραν ότι στην περιοχή ενδέχεται να βρίσκεται και άλλο ένα πλοιάριο με μετανάστες από τη Σρι Λάνκα, το οποίο επίσης διατρέχει κίνδυνο καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ κακές.

Συχνά υπερφορτωμένα πλοία που μεταφέρουν παράνομα πρόσφυγες αποπλέουν από την Ινδονησία με προορισμό τη Νήσο των Χριστουγέννων.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων έχουν εντοπιστεί τρία σκάφη που μετέφεραν συνολικά 238 άτομα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook