Το Loews Coronado Bay Resort είναι ένας διαγωνισμός σέρφινγκ για σκύλους που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2006 στην παραλία Ιμπίριαλ της Καλιφόρνιας. Ετσι δίνεται η ευκαιρία σε τολμηρά σκυλιά, όπως το εικονιζόμενο, να καβαλήσουν τα κύματα πάνω στη σανίδα τους και να διαγωνιστούν για τις καλύτερες φιγούρες. Αυτός ο διαγωνισμός σκυλίσιου σερφ ήταν ο πρώτος του είδους που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και βρήκε γρήγορα πολλούς μιμητές.

Διεξάγεται ως φιλανθρωπικός αγώνας από την Αμερικανική Ενωση για την αποτροπή της βίας προς τα ζώα και είναι τόσο δημοφιλής ώστε κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πολλά χρήματα που πηγαίνουν σε υπηρεσίες για ζώα. Τα σκυλιά – που εκπαιδεύονται εντατικά όλο τον χρόνο γι’ αυτόν τον σκοπό – συναγωνίζονται σε 10λεπτους αγώνες, στη διάρκεια των οποίων προσπαθούν να καβαλήσουν όσο περισσότερα κύματα γίνεται, παραμένοντας γαντζωμένα στη σανίδα τους.

Υπάρχουν κατηγορίες για μικρόσωμα, μεσαίου μεγέθους και μεγάλα σκυλιά. Η κριτική όμως δεν παίρνει υπόψη της μόνο την αγωνιστική τους δεινότητα, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως η εμπιστοσύνη που δείχνουν στον εαυτό τους, το στυλ τους πάνω στη σανίδα καθώς και τα μαγιό που φορούν ή τα... γυαλιά ηλίου.

real.gr