Ο τερματοφύλακας της εθνικής, Μιχάλης Σηφάκης, φιλοξενήθηκε στο σάιτ της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μίλησε για τον τραυματισμό που λίγο έλλειψε να τον αφήσει εκτός Euro, τη γερμανική ομάδα και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ελληνικής φυλής.

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν το βρίσκεις σε άλλους λαούς.

Είμαστε πολύ επίμονοι και θέλουμε τόσο να νικήσουμε που αυτό είναι παραπάνω από οποιαδήποτε είδους προετοιμασία, υποδομές, εγκαταστάσεις ή ότι άλλο έχουν οι άλλες χώρες, κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο», δήλωσε ο διεθνής γκολκίπερ.

Ο Σηφάκης εστίασε στο ομαδικό πνεύμα που διακατέχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 2004 και ύστερα: «Το ομαδικό πνεύμα είναι η μεγάλη επιτυχία αυτής της ομάδας.

 Αν πας πίσω στο 2004 δεν θα μπορέσεις να θυμηθείς κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους 22. Όσοι συμμετείχαν πάλεψαν σαν ένας και κατόρθωσαν να κατακτήσουν τον τίτλο».

Για τη Γερμανία υπογράμμισε ότι «είναι πολύ δυνατή ομάδα, είναι από τα φαβορί, αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι άλλοι: επιμονή και ταλέντο. Δυστυχώς, δεν έχουμε τις υποδομές που διαθέτει η Γερμανία, όμως το πείσμα μας μάς βοηθά να ξεπερνάμε τα εμπόδια».

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του, τόνισε ότι μοναδική σκέψη του ήταν η όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή του, προκειμένου να μη χάσει τη διοργάνωση: «Την ημέρα που μπήκα στο νοσοκομείο για να υποβληθώ στην επέμβαση, πρώτος στόχος που είχα στο μυαλό για όταν θα επέστρεφα ήταν η συμμετοχή στο Euro.

Στο τέλος, κατάφερα να αναρρώσω νωρίτερα από το προβλεπόμενο… Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα αυτοί οι 6-7 μήνες».

Όσο για την πρώτη συμμετοχή του; «Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να μπω στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού με την Τσεχία, ενώ χάναμε ήδη με 2-0 και οι πιθανότητες να νικήσουμε το ματς είχαν μειωθεί.Τα συναισθήματά μας ήταν περίεργα, ιδίως για μένα που ερχόμουν από τον πάγκο σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Όπως και να έχει, είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου προκρίθηκε στα προημιτελικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook