Οι Ίβηρες επικράτησαν της Τσεχίας ύστερα από την κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79' και περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ματς της Γαλλίας με την Ισπανία.

Γι αυτό είναι οι μεγάλοι παίκτες. Για τα μεγάλα ματς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκρινε την αναμέτρηση με άπιαστη κεφαλιά και έστειλε την Πορτογαλία στην επόμενη φάση.

 Κατώτερη των προσδοκιών οι Τσέχοι αντί να παίρνουν δύναμη από το 0-0 άδειαζαν ολοένα και περισσότερο και το γκολ της Πορτογαλίας έμοιαζε θέμα χρόνου (0-1).

Σούπα στα όρια της ύπνωσης Στο πρώτο μέρος η Τσεχία έκλεισε καλά τους χώρους μπήκε δυνατά στο ματς και όσο μπορούσε έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Πατρίκιο.

Όχι πως έκανα κάτι σπουδαίοι οι Τσέχοι αλλά όσο να ‘ναι έστειλαν μήνυμα στον Μπέντο ότι δεν θα περάσει εύκολο βράδυ.

Ο Ρονάλντο ήταν καλά κλεισμένος, η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Πόστιγκα (ο οποίος τραυματίστηκε στο 40’ και αντικαταστάθηκε από τον Αλμέιδα) και γενικά οι Ίβηρες δεν έβρισκαν χώρους.

Για ρυθμό ούτε λόγος να γίνεται... Η φάση κλειδί για την ψυχολογία των Πορτογάλων προήλθε από τον Ρονάλντο και τελείωσε στο δοκάρι του Τσεχ.

Σε νεκρό χρόνο (καθυστερήσεις πρώτου μέρους) η Πορτογαλία δίχως να έχει κάνει απολύτως τίποτα φλέρταρε με το γκολ. Δοκάρι στο δοκάρι

Η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Η Πορτογαλία μπήκε αποφασισμένη (ευκαιρία Αλμέιδα) και συνέχισε να σφυροκοπεί τους Τσέχους οι οποίοι μετά το νέο δοκάρι του Ρονάλντο (τέταρτο στο Euro) περιορίστηκαν σε απολύτως παθητικό ρόλο.

Πολλές οι ευκαιρίες των Πορτογάλων με τον Ρονάλντο να παίρνει στις πλάτες του τους Ίβηρες και στο τέλος να δικαιώνεται με ένα καταπληκτικό γκολ.

«Με λένε Κριστιάνο» Στο 79’ ο Μουτίνιο σέντραρε και ο Ρονάλντο τοποθέτησε υποδειγματικά το σώμα του για να νικήσει με κεφαλιά τον (εξαιρετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή) Τσεχ.

Οι Τσέχοι πλήρωναν τον παθητικό τους ρόλο στο παιχνίδι και οι Πορτογάλοι μαζί με την πρόκριση στον ημιτελικό έπαιρναν στις αποσκευές τους και την άτυπη εκδίκηση για τον χαμένο προημιτελικό στο Euro του 1996.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τσεχία δεν μπόρεσε να βγάλει καθαρή ευκαιρία σε ολόκληρο το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται να κλέψεις ματς, απλώς παρατείνεις τον αποκλεισμό σου.

Ο ...αποκεφαλισμός ήρθε από τον κορυφαίο παίκτη της αναμέτρησης Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απένειμε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.