Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν 18 πολίτες και σκότωσαν δύο μαχητές μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν σε δημοφιλές ξενοδοχείο στην όχθη λίμνης σε προάστιο της πρωτεύουσας Καμπούλ, όμως η πολιορκία συνεχίζεται και ενδέχεται να κρατούνται περισσότεροι όμηροι, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

\”Δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν και έχουμε καθαρίσει το δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου.

Τώρα καθαρίζουμε την περιοχή από τους υπόλοιπους εξεγερμένους\”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

\”Οι αστυνομικοί μας δεν έχουν πάει ακόμη στην πλευρά (του ξενοδοχείου) που βλέπει προς τη λίμνη και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν περισσότεροι τρομοκράτες\”, δήλωσε.

Από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πάντως πως οι δράστες της επίθεσης είναι τέσσερις ή πέντε και πως οι δύο έχουν σκοτωθεί.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο, στο οποίο τελούνταν ένας γάμος.

Ο Αζμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, ανέφερε σε τηλεφωνικό μήνυμα κειμένου πως οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δύο ξενοδοχείων στα οποία συχνάζουν ξένοι, αν και μέχρι στιγμής μόνο μία επίθεση έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Από το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε πως τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση καμικάζι.

Τρεις φύλακες του ξενοδοχείου και τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Κάργκα, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από το κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook