Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε την σημερινή συνέντευξη Τύπου με το παιχνίδι των Ιωαννίνων και τα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου:

«Εγώ είμαι για να μιλάω για αγωνιστικά θέματα, δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και στα έξω – αγωνιστικά που συνέβησαν. Ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί γιατί εμείς αναγκαστήκαμε να παίξουμε με δύο παίκτες λιγότερους, μετά τον τραυματισμό του Βεζυρίδη και την αποβολή του Μπερτίν. Βάσει της εικόνας που είχε η ομάδα έπρεπε να κερδίσουμε. Όλα αυτά που έγιναν στα Ιωάννινα φέρνουν το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω. Υποτίθεται ότι θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να μην έχουμε φαινόμενα σαν αυτά στους Ζωσιμάδες.
Εγώ σε κάθε ομάδα που είμαι κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου και θέλω να δένομαι τόσο με την ομάδα όσο και με τον κόσμο και την πόλη που ζω για να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου. Οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους, καθώς μολονότι παίζαμε με δέκα παίκτες παίξαμε πολύ καλά. Σε ότι αφορά το γκολ του Κατσικογιάννη, η μπάλα έχει περάσει και το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά, ενώ για τη διακοπή των 85 λεπτών τι να πω… είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Πήγαμε στο γήπεδο στις 5 το απόγευμα και φύγαμε στις 12:30 το βράδυ. Αν είχε πάρει κάποιος το αεροπλάνο, θα είχε πάει στην …Αμερική».      

Ο «μουστάκιας» αναφέρθηκε και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Βέροια, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση:

«Την Κυριακή ξεκινά ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, για εμάς όμως τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα, γιατί κάθε ματς που θα περνά δεν θα γυρίζει πίσω. Έχουμε 17 παιχνίδια, από τα οποία τα 9 είναι στην έδρα μας και από ότι δείξαμε στον αγώνα με τον ΠΑΣ αρχίζουμε να επανερχόμαστε σε καλό επίπεδο. Είμαστε πανέτοιμοι για την Κυριακή και θέλουμε τον κόσμο ακόμα πιο δυνατό και πιο κοντά μας για να κερδίσουμε τον αγώνα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και μόνο εμείς με την απόδοσή μας μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα. Ξέρουμε ότι η Βέροια θα παίξει κλειστά και αμυντικά, όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε κάποια προβλήματα όπως η τιμωρία του Μπερτίν, τον Βεζυρίδη που θα περιμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή και κάποια άλλα μικροπροβλήματα. Πιστεύω όμως στους παίκτες που έχει η ομάδα και όσοι είναι έτοιμοι θα παλέψουν για να κερδίσουμε».

«Τον Ρούσεφ τον πιστεύουμε»

Ερωτηθείς για τον ερχομό του Ιβάν Ρούσεφ στην ομάδα ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε με κολακευτικά λόγια:  

«Τον Ρούσεφ τον πιστεύουμε σαν παίκτη και για το λόγο τον αποκτήσαμε. Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει και όλοι μαζί συν αυτόν να δώσουμε τη μάχη για την άνοδο. Είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής τον οποίο υπολογίζω κανονικά για τον αγώνα με τη Βέροια. Από εκεί και πέρα σε συνεργασία με τον Νίκο Μαχλά χειριζόμαστε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε αυτά που ακούγονται και σαν σοβαρή εταιρεία που είμαστε ότι γίνει θα ανακοινωθεί επίσημα. Θα γίνουν όσες μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της. Ξέρουμε που πονάμε και θα ενισχυθούμε εκεί που χρειάζεται. Οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να “κολλήσουν” στον τρόπο σκέψης μας. Σε ότι αφορά τις αποδεσμεύσεις θα δούμε πρώτα το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας και μετά αν έχουμε τη δυνατότητα να αποδεσμευτεί κάποιος παίκτης θα το κάνουμε».

«Δεν γλύφω κανέναν»

Ο «Αλενατόρε» δεν φοβήθηκε να αναφερθεί και στην παραίτηση του Νίκου Μαχλά:

«Εγώ ήρθα στον ΟΦΗ με τον Μαχλά και είμαι με τον Μαχλά. Δεν είμαι θεσίτης, δεν γλύφω κανέναν και δεν είμαι εδώ για να κάνω πολιτική», ενώ ερωτηθείς για τον αν επηρεαστούν οι παίκτες από αυτή την εξέλιξη, ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε: «και οι παίκτες είναι άνθρωποι και σίγουρα επηρεάζονται από κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις, αλλά στα αποδυτήρια θα κρατηθούμε ενωμένοι και αγαπημένοι. Η αδικία μας ενώνει και μας δένει πιο πολύ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook