Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από πλευράς γερμανικού τύπου που στο σύνολό του ασχολείται με το προφίλ του Βασίλη Ράπανου.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών σελίδων του γερμανικού τύπου υπογραμμίζεται το γεγονός της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον Βασίλη Ράπανο, τον οποίο η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει «ακομμάτιστο».

 Στη σχετική ανταπόκριση του Μίχαελ Μάρτενς με τίτλο «Ακομμάτιστος τραπεζίτης αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών» η FAZ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι το σημαντικότερο υπουργείο της κυβέρνηση αναλαμβάνει ο κ. Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πανεπιστημιακός, ο οποίος εξαιτίας της δράσης του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας περιγράφεται από τα ελληνικά μίντια ως «αριστερός τραπεζίτης».

 Ο Βασίλης Ράπανος φυλακίστηκε για την αντιστασιακή του δράση, προσθέτει η εφημερίδα. Στο αριστερό παρελθόν του κ. Ράπανου αναφέρεται και το Der Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Αριστερός τραπεζίτης γίνεται υπουργός Οικονομικών».