Πέντε είναι τα πρόσωπα που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και μετάσχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς, όπως φάνηκε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεδίωξε την όσο το δυνατόν μικρότερη και πλέον «ανώδυνη» ανάμειξη του Κινήματος στην κυβέρνηση συνεργασίας. Πάντως, οι επιλογές του προέδρου του κόμματος προκάλεσαν έκπληξη, ενώ υπήρξαν και στελέχη που αντέδρασαν έντονα σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με Τα Νέα, συνεργάτες του εξηγούσαν ότι ο κ. Βενιζέλος άφησε τα υπουργεία που σχετίζονται με την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών (Εργασίας, Υγείας, Οικονομικών, Υποδομών) στη Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας ότι το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη έχει την ευθύνη να διαχειριστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και ενδεχομένως και να συγκρουστεί με τις συντεχνίες.

Παρασκηνιακά εκδηλώθηκαν ορισμένες αντιδράσεις κυρίως για το γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος δεν απέτρεψε τη συγκρότηση μιας «δεξιάς» κυβέρνησης. Επιτελείς της Ιπποκράτους απαντούν ότι δεν δόθηκε μάχη για το εύρος αλλά και την ουσία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν επέμεινε στην παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Ανάπτυξης για λόγους ισορροπιών ο κ. Βενιζέλος. Ο Γιώργος Ζανιάς έμεινε εκτός κυβέρνησης επειδή το επιθυμούσε, ενώ σε ό,τι αφορά τον Τάσο Γιαννίτση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του προτάθηκε η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. Όσον αφορά στην τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού, σε αυτό φέρεται να προέβαλε αντιστάσεις ο κ. Σαμαράς.

Την έντονη αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε η τοποθέτηση στην κυβέρνηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας), καθώς ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπήρξε από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Η κ. Διαμαντοπούλου φέρεται να χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνονται εσωκομματικές κινήσεις εναντίον της. Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι επέμεινε η Δημοκρατική Αριστερά για το συγκεκριμένο πρόσωπο και συναίνεσε και ο κ. Σαμαράς.

Οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο για τη σύνθεση

της νέας κυβέρνησης, ενώ άλλα στελέχη ασκούσαν κριτική για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος πρότεινε φιλικά του πρόσωπα και αναφέρονταν στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, αλλά και στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργο Βερνίκο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook