Νέο «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλούν δηλώσεις της συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, στον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος εκτός από την οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει και το «ξεκατίνιασμα» της πρώην και της νυν.

Μετά τη στήριξη στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις εκλογές, η Β.Τριερβελέρ δήλωσε ότι «απλά ανέχεται» την πρώην σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, ενώ φέρεται να ζήτησε την απομάκρυνση γυναίκας αστυνομικού που ήταν μέλος της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου.

Τα «καμώματα» της δημοσιογράφου φαίνεται πως έδωσαν ξανά λαβή για σχόλια.

Όλα ξεκίνησαν με την κυκλοφορία την Πέμπτη ενός φωτογραφικού λευκώματος του Στεφάν Ριέ με τίτλο «Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ», του οποίου τις λεζάντες επιμελήθηκε η Β.Τριερβελέρ.

Σε μία από τις φωτογραφίες που απεικονίζεται ο Φρανσουά Ολάντ με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πόλη Ρεν τον Απρίλιο, η Τριερβελέρ έχει γράψει: «Θα τη φιλήσει, θα τη χαιρετήσει δια χειραψίας; Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι συνάδελφοί μου. Ναι, ο άνδρας που αγαπώ είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα πριν από μένα. Και τυχαίνει αυτή να ήταν υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ανέχομαι».

Η λεζάντα αυτή δεν άρεσε ιδιαίτερα στους επικριτές της στάσης της Τριερβελέρ που ήδη την κατηγορούσαν για την ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Παράλληλα, το περιοδικό L\’ Express δημοσίευσε άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι η Τριερβελέρ ζήτησε την απομάκρυνση γυναίκας αστυνομικού, μέλους της προσωπικής φρουράς του Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στις 29 Απριλίου, ύστερα από προεκλογική συγκέντρωση του Ολάντ, η Τριρβελέρ επιπλήττει την αστυνομικό, θεωρώντας την υπεύθυνη για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων του Ολάντ και της ίδιας.

Τα αντικείμενα βρίσκονται τελικά σε διπλανή αίθουσα, αλλά η αστυνομικός απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες, έπειτα από αίτημα της Β.Τριερβελέρ.

Από την πλευρά της η Σ.Ρουαγιάλ κατηγορεί την Τριερβελέρ όχι μόνο για την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και για εκείνη στις προεδρικές με αντίπαλο τον Νικολά Σαρκοζί!

Σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, η Σ.Ρουαγιάλ δήλωσε ότι της είναι τώρα ξεκάθαρο ότι την περίοδο της προεκλογικής της εκστρατείας για τη διεκδίκηση της προεδρίας, η Β.Τριερβελέρ έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον Φρ.Ολάντ μακριά της.

«Καταλαβαίνω ότι το 2007 (η σχέση του με την Τριερβελέρ) δεν βοήθησε τα πράγματα. Καταλαβαίνω τώρα γιατί ο Φρανσουά δεν με βοήθησε» δήλωσε.

Ο Ολάντ γνώρισε την Τριερβελέρ το 2005, οπότε ξεκίνησε η σχέση τους, η οποία παρέμεινε κρυφή και στη διάρκεια των εκλογών του 2007, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην προεκλογική εκστρατεία της Σ.Ρουαγιάλ.

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε ότι ήταν αφελής που εμπιστεύτηκε την Τριερβελέρ. «Το 2007 είπα στον εαυτό μου: \”Θα περάσει, θα τα βρούμε\”. Και έτσι δέχθηκα το χτύπημα».

Έστρεψε τα πυρά της και κατά του Paris Match, του περιοδικού για το οποίο εργάζεται η νυν Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να της επιτρέψει να γράφει κείμενα για τον Φρανσουά Ολάντ από τη στιγμή που ήταν ζευγάρι.

«Σε αγγλοσαξωνική χώρα θα είχε απολυθεί την ίδια μέρα. Αλλά το Paris Match δεν στεναχωρήθηκε να με δει αδύναμη, έτσι άφησε τη σχέση τους να συνεχίζεται χωρίς να λέει τίποτα επίτηδες, όπως και όλοι όσοι γνώριζαν» είπε στο Le Point.

Πριν από μερικές ημέρες, το επίμαχο tweet της Τριερβελέρ με το μήνυμα «καλή τύχη» πουαπευθυνόταν στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη Λα Ροσέλ, τον Σοσιαλιστή «αντάρτη» Ολιβιέ Φαλορνί που κατέβηκε ανεξάρτητα, εξόργισε τον Φρανσουά Ολάντ.

Η Β.Τριερβελέρ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους την Τετάρτη, παραδεχόμενη ότι το tweet της «ήταν λάθος».

Φαίνεται, όμως, ότι τα νέα «ατοπήματα» δεν θα κάνουν τους Γάλλους να στρέψουν τα βλέμματα μακριά από τη νέα Πρώτη Κυρία της χώρας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook