Τον έλεγχο του ξενοδοχείου, όπου είχαν πραγματοποιήσει έφοδο Ταλιμπάν, κρατώντας ομήρους, ανακατέλαβαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο του ξενοδοχείου Spozhmai που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Κάργκα κοντά στην Καμπούλ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, ωστόσο ο τελικός απολογισμός δεν έχει γίνει γνωστός.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι τρεις φύλακες του ξενοδοχείου και τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης.

Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και στρατεύματα της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να απωθήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μια ομάδα Ταλιμπάν εισήλθε στο ξενοδοχείο Spozhmai αργά το βράδυ της Πέμπτης (22:00 ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας στην Καμπούλ.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν οι αντάρτες κρατούσαν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου ως ομήρους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους ήταν ευκατάστατοι Αφγανοί και ξένοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιοχή για «ξέφρενα πάρτι» πριν από τις προσευχές της Παρασκευής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν δεκάδες πολίτες πριν σκοτώσουν τους επιτιθέμενους.

Από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πάντως πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις.

Η λίμνη Κάργκα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι ένας δημοφιλής τόπος για πικ-νικ. Στις όχθες της υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπου γίνονται συχνά γαμήλιες δεξιώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook