Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δίκη του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ με την τελική αγόρευση της υπεράσπισης. Η εισαγγελία ζήτησε τον εγκλεισμό του άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο 77 ανθρώπων στο Όσλο τον περασμένο Ιούλιο, σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο ίδιος, ωστόσο, θέλει να κριθεί ότι έχει «σώας τας φρένας».

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, Γκέιρ Λίπεσταντ, ξεκίνησε την τελική αγόρευσή του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες, λίγο μετά τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα 250 του δικαστηρίου του Όσλο.

Ο Λίπεσταντ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και τόνισε ότι έχει «σώας τας φρένας» και δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Πρόσθεσε ότι μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος των πράξεών του και τόνισε ότι ο πελάτης του ήταν ένας πολιτικός ακτιβιστής που ήξερε πολύ καλά τι έκανε.

Στο δικαστήριο θα μιλήσουν, επίσης, θύματα του Μπρέιβικ, καθώς και ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, ομάδα στήριξης των θυμάτων σκοπεύει να εγκαταλείψει το δικαστήριο, τη στιγμή που θα μιλάει ο Μπρέιβικ.

Η ετυμηγορία αναμένεται το νωρίτερο στις 20 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook