Η απίστευτη ιστορία με ένα πόνυ, έχει κινητοποιήσει τη Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου.  

Η είδηση πως ένα τέτοιο ζώο βρίσκεται δεμένο στο κέντρο του Ηρακλείου, δεμένο, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών.  Άνδρες της Αστυνομίας θέλησαν να δουν τι είχε συμβεί και έτσι η υπόθεση πήρε μια απρόσμενη τροπή.

Η ανακοίνωση της κας Γεωργίας Στεφανάκη (εκ μέρους της Ζωόφιλης Δράσης)  για το θέμα έριξε φως στο τι ακριβώς είχε συμβεί. 

\’\’Ειδοποιήθηκα σήμερα από τη Δημοτική Αστυνομία και την ομάδα ΔΙΑΣ για την ύπαρξη ενός αλόγου δεμένο στο κέντρο της πόλης!

Αρχικώς εθεωρήθη ως εγκαταλελειμμένο το ζώο έως ότου ενεφανίσθη ο κάτοχός του ο οποίος μας επέδειξε μάλιστα έγγραφα και αποδεικτικά αγοράς !

Το πανέμορφο πόνυ ανήκει σε αθίγγανους οι οποίοι το αγόρασαν προκειμένου να εργαστούν χρησιμοποιώντας το ζώο στις φωτογραφίσεις διερχομένων και έτσι να εξασφαλίζουν τον επιούσιο !

Μου εζητήθη η αρωγή μου στο σχηματισμό δικογραφίας και η έκδοση Εισαγγελικής Διάταξης οριστικής αφαίρεσης του ζώου λόγω απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης αλλά και εκμετάλλευσης .

Σιγά σιγά στο χώρο προσήλθε όλη η οικογένεια των αθίγγανων. Έξι παιδάκια αδύνατα κι αδύναμα ξυπόλυτα ηλικίας από 6 μηνών έως 6 χρόνων και η σύζυγος, μια εικοσάχρονη ταλαιπωρημένη μανούλα .

Η ιστορία τους τόσο απλή και τόσο συνηθισμένη. Φτώχια κι άγνοια μαζί σ όλο το μεγαλείο. Κι οι κόποι όλοι που μεταφράστηκαν στην αγορά του πόνυ ! Αγορά πολλά υποσχόμενη που θα χάριζε την εγγύηση διαβίωσης στη φαμίλια.

Έτσι ξεκίνησαν το μακρύ τους ταξίδι για τη Κρήτη των καλοκαιρινών πανηγυριών γεμάτοι όνειρα και μ\’ όλο το βιός τους το πόνυ τους .!

Εισηγήθηκα τη \”Σολομώντεια\” λύση που μου επέδειξε η συνείδησή μου προκειμένου να βοηθηθεί η οικογένεια ,να μη βλαφτεί περισσότερο , ούτε να εμπλακεί σε Δικαστικές περιπέτειες αλλά και να υπάρχει εγγυημένη ευζωία για το πανέμορφο ζωάκι .

Η πρότασή μου ευτυχώς έγινε απ\’ όλους δεκτή. Έτσι μετέφερα το πόνυ σε ασφαλές σημείο όπου φιλοξενείται προσωρινά και σας ζητώ την κοινοποίηση σε όποιον τυχόν ενδιαφέρεται για την αγορά ενός πεντάχρονου πανέμορφου επιβήτορα .

 Αποφασίσαμε να πωλήσουμε τον Λέων και τα χρήματα να βοηθήσουν την οικογένεια να κάνει μια νέα αρχή.

Σας παρακαλώ επίσης όποιοι τυχόν έχετε ρουχαλάκια για τα αγγελούδια ή οτιδήποτε μπορούσε να βοηθήσει τη φτωχή οικογένεια στη νέα της ζωή να μας το δηλώσετε.

Τηλ, επικοινωνίας 6937080703\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook