Την αναγκαιότητα για περισσότερη Ευρώπη υπό την έννοια της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του –καλωσόρισμα, στη συνάντηση εργασίας, που είχαν σήμερα στο Ηράκλειο τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, σ’ επίπεδο μεταφορών και τουρισμού.

Ο κ. Αρναουτάκης, αφού προηγουμένως είχε ακούσει τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσου και τους εκπροσώπους τω ν τοπικών φορέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την περίπτωση της Κρήτης σε θέματα μεταφορών και τουρισμού, έδωσε έμφαση την ευρωπαϊκή διάσταση των θεμάτων και τόνισε: «Όλοι οι φορείς ζητάνε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα ήταν χρησιμότερο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς- ο καθένας χωριστά στον τομέα του- για την Κρήτη και ακολούθως τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη για μας.»

Με την άποψη του Περιφερειάρχη συντάχθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, ο Βρετανός Μπράϊαν Σίμπσον- με τον οποίο είχε κοινή θητεία στις Βρυξέλλες- υποστηρίζοντας: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Περιφερειάρχη, δεν πρέπει να κοιτάτε τι κάνει η Ευρώπη για σας, αλλά τι κάνετε εσείς για τον τόπο σας.»

Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε παράλληλα συστράτευση των τοπικών φορέων και δυνάμεων- εξυμνώντας το δυναμικό του νησιού- για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών. Και βεβαίως- πρόσθεσε- πρέπει η Ευρώπη να στηρίξει το σχεδιασμό και την υλοποίηση για «την Κρήτη του μέλλοντος».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μίλησε για την πενία των υποδομών στην Κρήτη, την οποία και απέδωσε στην έλλειψη μελετών για τα βασικά έργα υποδομής του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΒΟΑΚ, ο οποίος στερείται βασικών μελετών. Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και των κάθετων αξόνων του Ηρακλείου- είπε ο κ. Αρναουτάκης- είναι στις προτεραιότητες μας.

Ήδη ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε μ’ επιστολή, με το νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστα Χατζηδάκη, από τον οποίο και ζήτησε συνάντηση για τα παραπάνω θέματα

Ο κ. Αρναουτάκης, στη σημερινή ομιλία του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στάθηκε για μία ακόμα φορά στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του νησιού προϋποθέτει την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook