Το πρώτο Παγκρήτιο πολυμετοχικό κατάστημα με την επωνυμία ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ Α.Ε.είναι γεγονός. Μια κίνηση που δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις ξένες πολυεθνικές που έχουν μπει στην τοπική αγορά.

Τους στόχους κι τις προοπτικές της προσπάθειας αυτής ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μανόλης Κουμαντάκης.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

«Έμποροι της Κρήτης, εφαρμόζοντας το ρητό «Ισχύς εν τη ενώσει»,ενώνουμε τις δυνάμεις μας προχωρώντας στην υλοποίηση του πρώτου Παγκρήτιου πολυμετοχικού καταστήματος – πολυχώρου με την επωνυμία ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ Α.Ε. στον νομό Ηρακλείου, ως απάντηση των ξένων πολυεθνικών εταιρειών που έχουν εισβάλει στην τοπική αγορά με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι αγορές του Ηρακλείου έχουν υποστεί μεγάλες πιέσεις από την συνεχή κάθοδο και εγκαθίδρυση πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών.

Με γνώμονα τις αλλαγές, που έχουν επέλθει στις διαστρωματώσεις της κοινωνίας και της οικονομίας μας, την διαφορετική καταναλωτική διάθεση που σιγά – σιγά διαμορφώθηκε, τις καινούργιες τάσεις που στις αναπτυγμένες αγορές της Ευρώπης έχουν διαμορφωθεί για μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά πολυμορφικά κέντρα κα με την δική μας ευθύνη, που τους παραχωρήσαμε το έδαφος, κοιτάζοντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, ήρθαν και κυριολεκτικά άλωσαν την αγορά μας.

Στόχος της εταιρείας είναι να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες, στις νέες απαιτήσεις για φθηνά αλλά ποιοτικά προϊόντα κερδίζοντας ξανά μερίδια αγοράς από ανθρώπους του τόπου μας για τον τόπο μας.

Στόχος και προοπτική μας είναι ακόμη, να μην σταματήσει η διαδικασία στο Ηράκλειο, αλλά να δημιουργηθούν τρία ακόμα καταστήματα Outlet της εταιρείας στην έδρα κάθε νομού.

Η εταιρεία αυτή θα έχει χαρακτήρα Outlet,δηλαδή θα αγοράζει από εμπόρους μέλη της απ’ όλη τη Κρήτη τα στοκ είδη, τα οποία θα πουλάει σε εξαιρετικά χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές.

Πρέπει και εμείς να αντιμετωπίσομε την κατάσταση με τα ίδια όπλα. Να αφήσουμε την στείρα άρνηση και να προχωρήσουμε στη δημιουργία, όλοι οι έμποροι μαζί – όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης μαζί, πολυμετοχικών εταιρειών που θα ασκούν την εμπορία με τους τρόπους που την ασκούν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Έτσι θα ενεργοποιήσομε την κοινωνία, την εντοπιότητα και θα πάρουμε πίσω ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που χάσαμε.

Μια δημιουργική πράξη που, εκτός των άλλων, θα προσφέρει ως ενίσχυση του τόπου πολλές θέσεις εργασίας.

Θεωρούμε πως είναι ένα μέσο να αντιμετωπίσουμε την αρνητική συγκυρία, αλλά και να καταφέρουμε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της αγοράς γενικότερα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε στις μεγάλες πιέσεις που δεχόμαστε από συσσωρεύσεις κεφαλαίου.

Είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε την δική μας συσσώρευση κεφαλαίου και να δημιουργήσουμε τα δικά μας αναχώματα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Κρητικούς αλλά και όσους αγαπούν και ζουν σε αυτόν τον τόπο, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια των εμπόρων Κρητών συμμετέχοντας και εκείνοι στην αγορά μετοχικού κεφαλαίου.

Τιμή μετοχής:100,00 (αριθμός Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας 120467)

Δικαίωμα αγοράς έως το 5% (150 μετοχές) κάθε μετόχου

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που συμβάλετε στην επανεκκίνηση της τοπικής μας αγοράς και οικονομίας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook