Δεν πρόλαβε να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε σήμερα τα πέντε πρώτα μέτρα για την ανάπτυξη. Ειδικότερα κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο νέος υπουργός έθεσε προτεραιότητες για την επιστροφή στην ανάπτυξη: Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Για το \”μέτωπο\” της ρευστότητας, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε μια σειρά δράσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

– Ενεργότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Άμεσα ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΕτΕΠ Π. Σακελλάρη ενώ θα υπάρξει και τοποθέτηση προσώπου έκπληξη από τη χώρα μας που θα συνομιλεί απευθείας με την ΕτΕΠ.

– Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη των εταίρων.

– Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός, βασίζεται σε φοροαπαλλαγές καθώς ψηφίστηκε σε άλλες συνθήκες ενώ σήμερα δεν υπάρχει κερδοφορία.

– Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΤΕΑΝ (Ταμείο Επιχειρηματικότητας).

– Επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο νέος υπουργός μίλησε επίσης και για το μείζον θέμα των τιμών ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, ενώ από τους υφυπουργούς ο Θ. Σκορδάς θα έχει τον τομέα Εμπορίου, ο Ν. Μηταράκης τις Επενδύσεις και ο Λ. Καλογιάννης τις Υποδομές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook