Σε άμεση προτεραιότητα εξελίσσεται η δακοκτονία για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την ομαλή διεξαγωγή της δακοκτονίας- παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν- είναι ότι σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαφτάρη, ζητώντας άμεση συνάντησή μαζί του για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες αναφορικά με το προσωπικό και τα κονδύλια για την υλοποίηση του προγράμματος. 

Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο κ. Κουκιαδάκης είχε, όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχή επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Μαραβέγια.

Στο μεταξύ παρά τα πραγματικά προβλήματα και τα ελάχιστα μέσα, το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου είναι σε πλήρη εξέλιξη και στόχος είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης για τη θωράκιση της παραγωγής. 

με τα επιστημονικά στοιχεία που αποστέλλονται στην Περιφερειακή Ενότητα και καταδεικνύουν τις άμεσες ανάγκες, ήδη έχουν γίνει ψεκασμοί σε περιοχές όπως: Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησος και χωριά της Βιάννου. Αύριο επίσης οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου, θα γενικευτούν στο βόρειο άξονα του Ηρακλείου.