Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των ενεργειών μεταστέγασης του Μουσικού Σχολείου Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, της Αντιδημάρχου, αρμόδιας για θέματα Παιδείας, Χρυσούλας Χατζηδάκη, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δ/ θμιας Εκπαίδευσης, Χαράλαμπου Βογιατζόγλου, του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Γιάννη Κανδαράκη, του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, Γιάννη Βόρδου, του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, κ. Κουμή, μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παρά τις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται από τον Δήμο Χανίων, η μεταστέγαση του σχολείου στο πρώην κτίριο του ΙΚΑ (στην οδό Νεάρχου και Σολωμού), δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω τεχνικών προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει.

«Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε συζήτηση και ενημέρωση επί των ενεργειών του Δήμου, όσον αφορά στην ανακαίνιση και συντήρηση του εν λόγω κτιρίου. Διαπιστώθηκε ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική περίοδο», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι απαιτείται σειρά μελετών (στατική, αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων), η εκπόνηση των οποίων θα καθυστερήσει το έργο.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη για την προμήθεια δύο αιθουσών και μίας τουαλέτας προκάτ, για να τοποθετηθούν στον χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο, στην Δ.Ε. Θερίσου.

«Πέρυσι κάναμε δύο διαγωνισμούς και απέβησαν άγονοι. Ελπίζουμε να μην συναντήσουμε το ίδιο πρόβλημα και αυτή τη φορά», είπε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη ότι οι εργασίες αποκατάστασης του πρώην κτιρίου του ΙΚΑ, θα γίνουν από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, ο δε προϋπολογισμός ανέρχεται σε 600.000 €.

Υπενθυμίζεται ότι την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ, όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων, είχε ανακοινώσει από τα Χανιά, τον περασμένο Μάρτιο, ο διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ικανοποιώντας αίτημα, που του είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Χανίων, ενώ οι διαδικασίες παραχώρησης ολοκληρώθηκαν στις αρχές Μαΐου.

Από την πλευρά τους οι παραβρισκόμενοι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, επεσήμαναν για μία ακόμη φορά ότι το Σχολείο λειτουργεί κάτω από ιδιαίτερα ασφυκτικές συνθήκες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία αυτού και εξέφρασαν την αγωνία τους για το χρονοδιάγραμμα μεταστέγασης του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook