Ένα κοπάδι καρχαριών βγήκε στα ρηχά για να κατακρεουργήσει το άψυχο κουφάρι μίας φάλαινας.

Το περιστατικό συνέβη στην ακτογραμμή κοντά στην περιοχή Warroora Station στη Βορειοδυτική Αυστραλία.

Οι λουόμενοι έγιναν μάρτυρες αυτού του μοναδικού θεάματος, που εκτυλίχθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά τους.

Οι επιθέσεις καρχαριών σε surfers σε ακτές της Αυστραλίας είναι άλλωστε ένα φαινόμενο που απαντάται σε συγκεκριμένες ακτογραμμές.

Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από μια νεαρή surfer που ακούει στο όνομα Rachel Campbell, όπως δημοσιεύει η Daily Mail. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: \”Μάζευα κοχύλια μαζί με τη μητέρα μου κοντά στα ρηχά. Προχωρήσαμε και 400 μέτρα πιο πέρα, είδα σοκαρισμένη αυτό το αποτρόπαιο θέαμα\”.

Παρόλα αυτά η ίδια, έγραψε στο blog της πως θα συνεχίσει να κάνει surf στην ίδια παραλία, καθώς το φαινόμενο είναι, όπως είπε, σπάνιο για τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής. Άλλωστε, όπως δήλωσε στη συνέχεια, την ίδια μέρα και λίγο μετά το περιστατικό, πήγε για surf σε μια κοντινή ακτή, ένα χιλιόμετρο μακριά από τη συγκεκριμένη παραλία.

Οι καρχαρίες που επιτέθηκαν στο κουφάρι, είναι \”καρχαρίες τίγρεις\”, ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο είδος. Το μέγεθος του εν λόγω καρχαρία φτάνει τα τέσσερα μέτρα και θεωρείται από τους πλέον επιθετικούς.

Οι surfer και οι λουόμενοι της παραλίας έτρεξαν πανικόβλητοι να βγουν αμέσως από το νερό. Στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε κάμερα, ποτέ όμως τόσο κοντά στην ακτή.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook