Πολύτιμη ήταν και φέτος η βοήθεια των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι.

Eκατόν δέκα Εθελοντές  Σαμαρείτες όλων των ειδικοτήτων (Ιατροί, Νοσηλευτές, Πρώτων Βοηθειών, Διασώστες και Ναυαγοσώστες), των Περιφερειακών Τμημάτων Ρεθύμνου, Αμαρίου, Χανιών, Ηρακλείου, Πειραιά και Αθηνών συμμετείχαν στην Υγειονομική Κάλυψη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Με δυο Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, δυο διασωστικά οχήματα, έξι μοτοσικλέτες και την πολύτιμη βοήθεια του ασθενοφόρου της Ιδιωτικής Κλινικής Ασκληπιός Ρεθύμνου, οι Εθελοντές αντιμετώπισαν συνολικά 53 περιστατικά εκ των οποίων τα δέκα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με το ασθενοφόρο της Κλινικής Ασκληπιός και  πέντε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε από τους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, είτε από άλλα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου σε συνεργασία και με τα Περιφερειακά τμήματα που συμμετείχαν στην Υγειονομική Κάλυψη και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία την όλη επιχείρηση ασταμάτητα από τις 11.30 πμ έως τις 22.30 συντονίζοντας μέσω του επίσημου ραδιοδικτύου Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, 4 επιχειρησιακούς Τομείς  με σύνολο 24 ομάδες.  Επίσης δέχτηκε 17 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών οι οποίες αφορούσαν αναφορές περιστατικών.

Για άλλη μια φορά οι Εθελοντές συνεργάστηκαν άψογα και με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την ασφάλεια του Καρναβαλιού και ειδικότερα με την Τροχαία Ρεθύμνου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook