Σε οφθαλμολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο "Αττικόν", υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς εμφάνισε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι και σήμερα θα υποβληθεί σε επέμβαση. Πρόκειται για σοβαρή πάθηση.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρεται:

"Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από το Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο".

Περίπου στις τρεις και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Κι αυτό διότι το πρόβλημα που εμφάνισε αιφνιδίως ο κ. Σαμαράς είναι πολύ σοβαρό και εφ' όσον δεν επέλεξε να παραμείνει νοσηλευόμενος, απαιτείται να λαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα η πίεση στο δεξί μάτι του.

Σημειώνεται ότι για τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία αναβλήθηκε και θα επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία.