Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, στα πλαίσια του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, σας προσκαλεί στην Προφεστιβαλική Εκδήλωση που θα γίνει στο Βάμο Αποκορώνου, την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Βάμου.

Στην εκδήλωση θ’ανέβει από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων το έργο του Mike Kenny, «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Μια επίκαιρη παράσταση που μιλά για τον πόλεμο, τη φτώχεια, την παιδική εκμετάλλευση, το λαθρεμπόριο ανθρώπινων ζωών. Η ζωή, η αξία της φιλίας και η δύναμη της θέλησης είναι τα εργαλεία που θα μας συντροφεύουν σε κάθε μακρινό ταξίδι προς το άγνωστο. Η παράσταση, μας διδάσκει ότι αξία στη ζωή έχει να προσπαθείς, να βοηθάς, να ονειρεύεσαι, να ελπίζεις, να συμφιλιώνεσαι.
Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει μουσική από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Βάμου.

Λίγα λόγια για το έργο

«Το λεωφορείο έστριψε στη γωνία. Κι αυτό ήταν. Είχα ξεκινήσει. Ήμουνα πια μόνος μου. Ολομόναχος».

Ο μικρός Ναζ μεγαλώνει ακούγοντας την μητέρα του να του διηγείται τις ιστορίες του Σεβάχ του Θαλασσινού. Μαγεμένος από τις περιπέτειες του ήρωά του, ο Ναζ ονειρεύεται μακρινά ταξίδια. Το δικό του ταξίδι όμως δε θα είναι διόλου παραμυθένιο: ένα παλιό λεωφορείο θα τον πάρει μακριά από το σπίτι του και τον πόλεμο που απειλεί τη χώρα του. Πρόσφυγας πια, ο μικρός Ναζ θα περάσει βουνά και θάλασσες για να γνωρίσει τη ζωή, την αξία της φιλίας και τη δύναμη της θέλησης. Συνοδοιπόρος στα ταξίδια του είναι η Κρίσια, το κορίτσι που θα τον συντροφεύσει στο μακρύ δρόμο προς τη γνώση και την ωριμότητα.

Ο πόλεμος, η φτώχεια, η παιδική εκμετάλλευση, το λαθρεμπόριο ανθρώπινων ζωών είναι μερικά από τα θέματα που αγγίζει ο συγγραφέας με διακριτικότητα, ευαισθησία και χιούμορ, έτσι όπως αρμόζει όταν απευθύνεται κανείς σε παιδικές ψυχές. Ο μικρός ήρωας του Μάικ Κένι γίνεται στο έργο του το σύμβολο της αθωότητας, της ευγένειας και της θέλησης που νικά την κακία του κόσμου, φτάνοντας στον προορισμό του, όχι αλώβητος από όσα πέρασε, αλλά γεμάτος σοφία και γνώση για τη ζωή και τον κόσμο. Με μια άδεια βαλίτσα στο χέρι, αλλά γεμάτος ψυχικά αποθέματα, ο μικρός Ναζ μας διδάσκει ότι αξία στη ζωή έχει να προσπαθείς, να βοηθάς, να ονειρεύεσαι, να ελπίζεις, να συμφιλιώνεσαι.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα...

Ηθοποιός και εκπαιδευτικός με ειδικότητα στο εκπαιδευτικό θέατρο. Έχει γράψει πάνω από 40 θεατρικά έργα κυρίως για παιδιά και εφήβους.
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους σύγχρονους βρετανούς συγγραφείς.

Το έργο μας “ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ” γράφτηκε το 2004 !