Η πολιτεία του Μισισιπή επέβαλε τη θανατική ποινή σε έναν κρεοπώλη, ο οποίος είχε διαμελίσει έναν άνθρωπο με τα επαγγελματικά του μαχαίρια και στη συνέχεια είχε ταΐσει τα μέλη του στους αλιγάτορες μιας λίμνης, το 1996. Ο 49χρονος Gary Carl Simmons θανατώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τη μέθοδο της θανατηφόρου ένεσης.

Σύμφωνα με το blog GulfLive του Μισισιπή, ως τελευταίο γεύμα, ο Simmons ζήτησε δύο πίτσες μεγάλου μεγέθους, μια σακούλα νάτσος οικογενειακού μεγέθους, δύο μεγάλα milkshake φράουλα, δύο αναψυκτικά συσκευασίας λίτρου, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες μεγάλου μεγέθους με έξτρα κέτσαπ και μαγιονέζα και δύο κυπελάκια παγωτό φράουλα.

Δεν είναι σαφές αν τα άφαγε όλα, ωστόσο το γεύμα υπολογίζεται συνολικά στις 30.000 θερμίδες. Ενενήντα λεπτά πριν την εκτέλεση, ο 49χρονος εξακολουθούσε να τρώει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το newsbeast.gr, ο Simmons ήταν το 22ο άτομο που εκτελέστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος και ο τρίτος κρατούμενος που θανατώθηκε στο Μισισιπή αυτό το μήνα. Στη συγκεκριμένη πολιτεία έχουν εκτελεσθεί έξι άτομα το 2012 και πλησιάζει τον αριθμό-ρεκόρ του 1956, που είχε φτάσει τις οκτώ εκτελέσεις.

«Είχα την ευλογία να λάβω τη πραγματική αγάπη από κάποιους ανθρώπους. Από εκπληκτικούς ανθρώπους. Τους ευχαριστώ εγκάρδια για την υποστήριξη τους. Τώρα, ας τελειώνουμε για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σπίτι τους. Αυτό ήταν», ήταν τα τελευταία λόγια του 49χρονου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook