Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση (αποκόλληση αμφιβληστροειδούς) στην οποία υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου «Αττικόν», ο ασθενής βρίσκεται τώρα στη φάση της ανάνηψης, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον θεράποντα ιατρό, τον διευθυντή της Β\’ Πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητή κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

O πρωθυπουργός έφτασε στο «Αττικόν» λίγο μετά τις 09:00, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο ο νέος υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Ο κ. Σαμαράς είχε υποβληθεί την Παρασκευή σε προεγχειρητικό έλεγχο οπότε, αμέσως μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο, μπήκε στο χειρουργείο. Η προετοιμασία με έγχυση κολλυρίων στο δεξί του μάτι καθώς και η διαδικασία της νάρκωσης διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Κατά πληροφορίες ο ασθενής υποβλήθηκε σε ήπια, ολική νάρκωση.

Σημειώνεται ότι δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς έχει υψηλή μυωπία γνώριζε ότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, δύο στα τρία περιστατικά αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται σε μύωπες ανεξαρτήτως ηλικίας υπάρχει όμως ιστορικό της νόσου και χωρίς μυωπία, σε ηλικιωμένα άτομα.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης που είχε ο κ. Σαμαράς στο νοσοκομείο. Μάλιστα, κατά πληροφορίες αμέσως μόλις η εξέταση έδειξε το πρόβλημα κλήθηκε και ο καθηγητής, κ. Ιωάννης Βέργαδος στην κλινική ώστε να συνδράμει στην αξιολόγησή του.

Ο κ. Σαμαράς ήταν συνεπής και τακτικός επισκέπτης της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Αττικόν» και ακολουθούσε τις οδηγίες των γιατρών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρεται:

\”Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από το Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο\”.

Περίπου στις τρεις και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Κι αυτό διότι το πρόβλημα που εμφάνισε αιφνιδίως ο κ. Σαμαράς είναι πολύ σοβαρό και εφ\’ όσον δεν επέλεξε να παραμείνει νοσηλευόμενος, απαιτείται να λαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα η πίεση στο δεξί μάτι του.

Σημειώνεται ότι για τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία αναβλήθηκε και θα επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook