Αντίθεση με το σχέδιο που ακολουθεί το Βερολίνο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη εμφανίζεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δήλωσε από το Λουξεμβούργο ότι το ΔΝΤ ανησυχεί ιδιαίτερα από \’\’την αυξημένη ένταση και τις πιέσεις\’\’ τόσο στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα όσο και στην περιφέρεια του ευρώ. Προειδοποίησε επίσης, ότι τα μακροπρόθεσμα μέτρα που εξετάζονται από τους Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, δεν είναι αρκετά.

\’\’Το ΔΝΤ πιστεύει ότι μία αποφασιστική και δυναμική ώθηση προς την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης θα μπορούσε αποτελέσει ένα βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα\’\’, είπε χαρακτηριστικά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την ΕΚΤ να γίνει \’\’πιο δημιουργική και εφευρετική\’\’ όσον αφορά στη νομισματική πολιτική, για να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, λέγοντας ότι \’\’αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είτε με μία πιο παραδοσιακή πολιτική\’\’.

Επιπλέον, επέκρινε τα σχέδια διάσωσης του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια αυτά όχι μόνο δεν θα λειτουργήσουν, αλλά έχουν προκαλέσει και ανησυχίες στις αγορές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook