Το ζήτημα των επιχειρησιακών προβλημάτων της Ακτοφυλακής και της ελλιπούς προστασίας των νοτίων παραλίων της Κρήτης φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Παρασκευή,  ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή, η οποία και έχει προγραμματιστεί προς συζήτηση στις 11.00 το πρωί.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναμένεται να αναφερθεί στον ελλιπή έλεγχο που υπάρχει από την Ακτοφυλακή στα νότια παράλια της Κρήτης και τα νότια σύνορα της χώρας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, όπου αναμένεται νέο κύμα λαθρομετανάστευσης από τη Βόρια Αφρική λόγω των πολιτικών αναταραχών που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ θα ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των πλωτών μέσων περιπολίας στα νότια της Κρήτης.

Επιπλέον, θα αναφερθεί στην ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, ενώ θα ζητήσει την τοποθέτηση του Υπουργού για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, αλλά και τη δημιουργία νέων Κέντρων Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook