Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να μεταβιβαστούν στις Βρυξέλλες περισσότερες αρμοδιότητες «σε σημαντικούς πολιτικούς τομείς», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Σπίγκελ.

«Πρέπει να μεταβιβάσουμε περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες σε σημαντικούς πολιτικούς τομείς και το κάθε κράτος να μην μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Εδώ και μήνες, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η λύση για την ευρωπαϊκή κρίση είναι η «περισσότερη Ευρώπη».

«Μέχρι τώρα τα κράτη μέλη έχουν σχεδόν πάντα τον τελευταίο λόγο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε ο Σόιμπλε ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πραγματική κυβέρνηση, στην ισχυροποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην ανάδειξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκλογές.

«Η Ευρώπη του μέλλοντος δεν θα είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος κατ\’ εικόνα των ΗΠΑ ή της Γερμανίας», διευκρίνισε ωστόσο. Ο Σόιμπλε επισήμανε επίσης πόσο σημαντικό είναι το ευρώ. «Με τον κίνδυνο διάλυσης του ευρώ, τον οποίο εγώ δεν πιστεύω, θα αμφισβητούνταν πολλά από τα πράγματα που έχουμε πετύχει και αγαπούμε – είτε πρόκειται για την ενιαία αγορά, είτε για την ελεύθερη μετακίνηση», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «παράλογη» τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι δεσμοί γίνονται ολοένα και πιο στενοί στον κόσμο και στην Ευρώπη κάθε χώρα θα επέλεγε το δικό της δρόμο; Αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook