Δήλωσε κλοπή 34 δικύκλων αλλά όπως αποδείχθηκε τα 20 από αυτά τα είχε παραχωρήσει σε εταιρία ενοικιάσεων.

Ο λόγος για ένα 67χρονο εκπρόσωπο εταιρείας με έδρα τον  Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, που κατήγγειλε πως το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 23/8/2010, αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο της εταιρίας, τριάντα τέσσερα  δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία ήταν σταθμευμένα και σε ακινησία λόγω μηχανικών βλαβών, συνολικής χρηματικής αξίας διακοσίων ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή του.

Σε σχετικό  αστυνομικό έλεγχο, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου κατέλαβαν 27χρονο Υπήκοο Βουλγαρίας να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Κληθείς να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης κυκλοφορίας του δικύκλου, υπέδειξε φωτοαντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του ανωτέρω 67χρονου, σύμφωνα με την οποία παραχωρεί (ο 67χρονος) είκοσι (20) δίκυκλα μοτοποδήλατα, σε εταιρία ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας 62χρονου.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά  ακόμα, αναφέρονταν στη υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας της καταγγελίας της κλοπής, που υπέβαλλε ο 67χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, καταθέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ψευδώς, στην αρμόδια αρχή.  

Ο 67χρονος δεν συνελήφθη για το αδίκημα της ψευδορκίας, λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook