Δεκατέσσερα ακρωτηριασμένα πτώματα και ένα απειλητικό μήνυμα από ένα καρτέλ των ναρκωτικών ανακάλυψαν αστυνομικοί μέσα σε ένα όχημα που βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ σε μια πόλη στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, όπως μετέδωσαν μεξικάνικα ΜΜΕ χθες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τα δημοσιεύματα για την μακάβρια ανακάλυψη στη Σιουδάδ Μαντέ, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της αστυνομίας για σχόλια.

Σύμφωνα με τα μεξικάνικα ΜΜΕ, οι τεμαχισμένες σοροί ανήκαν σε 10 άνδρες και τέσσερις γυναίκες και το μήνυμα απευθυνόταν στο καρτέλ του Κόλπου.

Την 7η Ιουνίου, είχαν ανακαλυφθεί άλλα 14 πτώματα σε ένα όχημα στην Μαντέ, στο νότιο τμήμα της πολιτείας Ταμαουλίπας, που συνορεύει με το Τέξας κι είναι ένα από τα πιο αιματοβαμμένα μέτωπα του πολέμου μεταξύ των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

Πάνω από 55.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στη σύγκρουση αφότου ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κινητοποίησε το στρατό για να πατάξει την δράση των καρτέλ λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Δεκέμβριο του 2006.

Το συντηρητικό Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) του Καλδερόν μοιάζει όλο και πιο πιθανό να χάσει την εξουσία στις εκλογές της 1ης Ιουλίου, εν μέρει λόγω της γενικευμένης αγανάκτησης για τη βία των συμμοριών.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος ότι συνέλαβαν ένα γιο του πιο καταζητούμενου αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook