Με ονόματα…βαριά σαν ιστορία, Αγγλία και Ιταλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Κυριακής στο Κίεβο, με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EURO 2012.Παρά την πλούσια παράδοσή τους, τα δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα αναμετρηθούν μόλις για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το 1980, το γκολ του Μάριο Ταρντέλι στο 79\’ ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση των δύο ομάδων, η οποία διεξήχθη στο Τορίνο.\”Να αδράξουμε τη μέρα\”, δήλωσε ο αρχηγός των \”λιονταριών\”, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αγγλία μπορεί να φτάσει ακόμα πιο μακριά στη διοργάνωση.

Και δικαιολογημένα το πιστεύει αυτό ο μέσος της Λίβερπουλ καθώς πριν την έναρξη της διοργάνωσης οι προσδοκίες για την ομάδα του Ρόι Χόντγσον ήταν χαμηλές.Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άγγλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έχει όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους για τον αγώνα κόντρα στη \”Σκουάντρα Ατζούρα\”.

 Το 4-4-2, το οποίο μετατρέπεται σε 4-2-3-1 αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και πάλι από τον Χόντγσον και το οποίο λογικά θα στελεχώσουν οι Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ.Στο ιταλικό \”στρατόπεδο\”, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι έχει αποδείξει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ότι αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο και ικανό για το καλύτερο.

Ο τεχνικός των \”Ατζούρι\” δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Τζόρτζιο Κιελίνι ενώ ο Τιάγκο Μότα αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.Ο Ιταλός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει και πάλι 4 αμυντικούς ενώ ο Ντάνιελ Ντε Ρόσι θα αγωνιστεί στα χαφ. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πραντέλι αναμένται να είναι η εξής: Μπουφόν, Μάτζιο, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Μπαλτζαρέτι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μότα, Μπαλοτέλι και Κασάνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook