Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπερνάρ Καζνέβ, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «δείξουν στους λαούς της Ευρώπης πως υπάρχει ένα σχέδιο που θα γεννήσει μια νέα ελπίδα».

Σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να ξεφύγει από την κρίση η Ελλάδα και για το μέλλον της Ευρωζώνης, ο Καζνέβ εξέφρασε την ανησυχία του «για την ανικανότητα που δείχνει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

«Και αυτό είναι η αιτία της δυσπιστίας των λαών» τόνισε.

«Απέναντι σε αυτές τις κρίσεις έχουμε ανάγκη άμεσων απαντήσεων, μεγαλύτερη αλληλεγγύη και τελικά μεγαλύτερη ενότητα, ώστε να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει η Ευρώπη να αποφύγει να καταδικάσει τους ευρωπαϊκούς λαούς σε ισόβια λιτότητα.

Δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial έδειξε πως οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) αμφιβάλλουν για την δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει σε αυτή, αλλά συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ενιαίο νόμισμα.

«Αυτό που μου προκαλεί έκπληξη είναι η αντίφαση στις απαντήσεις: δεν μπορεί από τη μία να πιστεύεις στο ευρώ και από την άλλη να μην στηρίζεις τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που διασφαλίζουν την δημοσιονομική και νομισματική σταθερότητα» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Πρόσθεσε πως αυτήν την εβδομάδα υπήρξε πρόοδος στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες.

«Η ανάπτυξη είναι πλέον απόλυτη προτεραιότητα. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δώσουμε σε αυτήν το φιλόδοξο σχέδιο συγκεκριμένο πλαίσιο» συμπλήρωσε.

«Ταυτόχρονα έχουμε ανάγκη ενός οδικού χάρτη, ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αν θέλουμε τα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής ανάκαμψης να συμβαδίζουν περισσότερο με την πολιτική ολοκλήρωση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook