Σε νέα ηραπτή του δήλωση αναφορικά με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρει τα εξής:

«Πραγματικά λυπάμαι που ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επιλέγει να λειτουργεί ως κομματάρχης του βαθέως ΠΑΣΟΚ και που για ακόμη μια φορά επιχειρεί με νέα ανακοίνωση να διαστρεβλώσει όχι απλά τα λόγια μου αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Καλό θα ήταν βέβαια να μας πει με ποιο τρόπο συμπαραστάθηκε στον αγώνα των κατοίκων της Ιεράπετρας για τη συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου που η πολιτική του κόμματος του απειλεί.

Μήπως με τις μηνύσεις εναντίον των πολιτών που τους έστειλε κατηγορούμενους στα δικαστήρια για τον αγώνα τους ή με την απουσία του από τους πάνδημους αγώνες των συνδημοτών του ακολουθώντας την πρακτική του καθοδηγητή του που δεν εμφανίστηκε πουθενά ;

Θεωρούμε πως λόγω των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τ.Α., σε μεγάλο βαθμό ως απόρροια του μνημονιακού Καλλικράτη και των περικοπών στην Τ.Α., καλό θα ήταν όλοι όσοι εκλέχτηκαν σαν εκπρόσωποι της κοντινότερης στον πολίτη εξουσίας, να ασχοληθούν με τα προβλήματα αυτά και με τη στήριξη του λαού αφήνοντας στην άκρη τεχνητές κόντρες προκειμένου να συντηρούνται στην επικαιρότητα όλοι εκείνοι που ο λαός με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επέλεξε να βάλει στο περιθώριο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιλέγουμε να ασχοληθούμε συνολικά με τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας, και ο οποίος καταρρέει, λόγω των βαθιά αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για τη διάσωση αλλά και αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. και του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Η αντιπαράθεση με το συγκεκριμένο πρόσωπο που καλύπτεται πίσω από τον τίτλο του δημάρχου τελειώνει εδώ για μας. Ας ανακοινώνει από δω και μπρος χωρίς απάντηση τα βρώμικα ψεύδη του για να καλύπτει τις πομπές του.

Εξ άλλου ο χρόνος και η πράξη θα δείξει.»