Mία αποκάλυψη κάνει το περιοδικό Spiegel-Online το οποίο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει ζοφερό σενάριο κατάρρευσης του ευρώ» και υπότιτλο «Η ανάπτυξη θα κατέρρεε μαζικά, η ανεργία θα αυξανόταν σε αριθμό μεγαλύτερο των πέντε εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά -για την περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης- καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: Μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία. Η κατάρρευση της ανάπτυξης θα ανερχόταν τον πρώτο χρόνο μέχρι και 10% μετά από επανακαθιέρωση του εθνικού γερμανικού νομίσματος, όπως προβλέπει το σενάριο, ενώ η ανεργία θα ανέβαινε ξανά καταγράφοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια ανέργους.

Το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τώρα κράτησε μυστικές τις διαπιστώσεις του, φοβούμενο ότι το κόστος μιας διάσωσης του ευρώ δεν θα μπορούσε πλέον να παραμείνει υπό έλεγχο. «Αποτιμώντας τέτοιου είδους σενάρια, άλλη μια τέτοια ακριβή διάσωση φαίνεται ως το μικρότερο κακό», όπως παραθέτει το SPIEGEL τα λεγόμενα υπαλλήλου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Παρόλο που στην Ελλάδα συγκροτήθηκε μια κυβέρνηση υπό τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Ο νέος ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός ζητά αμέσως μία χαλάρωση των όρων του προγράμματος λιτότητας. Επιδιώκεται να ληφθούν λιγότερα μέτρα λιτότητας και δύο χρόνια επιπλέον χρόνος για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, όπως αναφέρεται στο στρατηγικό έγγραφο. Ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ είχε ήδη προηγουμένως αποκλείσει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Επιπλέον, ανοίγονται νέες εστίες πυρκαγιάς: Η οικονομία της Ιταλίας εξακολουθεί και συρρικνώνεται, ο λαός αντιτίθεται στο πρόγραμμα λιτότητας του Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, η νεανική ανεργία αγγίζει τρομακτικές τιμές.

Στη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες στα τέλη της εβδομάδας θα πρέπει να πειστούν και οι υπόλοιπες χώρες μέλη. Η καγκελάριος Μέρκελ θα μεταβεί την Τετάρτη στο Παρίσι για να προετοιμάσει από κοινού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολλάντ τη Σύνοδο».

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook