Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ: LIGHTS ON YOU(TH) FESTIVAL 2012 συνδιοργανώνουν , την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στο Πάρκο Γεωργιάδη με ώρα έναρξης στις 18:00 ο  Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου .

 Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν δεκαεννέα (19) μουσικά σχήματα, και συμπράττουν η χορευτική ομάδα του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, η ομάδα παραδοσιακών κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου «Παράκρουσις» και ο DJ Κώστας Βουλγαρίδης.

Το Φεστιβάλ αφορά στην παρουσίαση μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων και φωνητικών/χορωδιακών συνόλων που δραστηριοποιούνται είτε στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου είτε και αυτόνομα, αναδεικνύοντας το πώς το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων του νομού μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη της μουσικής εκ-παιδεύεται και ψυχαγωγείται, καθώς οι μουσικές επιλογές αποκαλύπτουν το «άλλο» πρόσωπο της εφηβείας. Επιπλέον, στοχεύει στο να γίνει κοινή αίσθηση του ανοικτού στην κοινωνία σχολείου ως οργανισμού επικοινωνιακού που δίνει και παίρνει ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Οι αποδέκτες του Φεστιβάλ είναι το εφηβικό κοινό της πόλης μας, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πλαισιώσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή των εφήβων μαθητών των σχολείων μας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης/Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης – Europe Direct.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook