Ως παρωδία χαρακτηρίζει το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη, το περιφερειακό παράρτημα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επισημαίνοντας πως η φετινή απόφαση του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης εκθέτει ξανά την Περιφέρεια συνολικά αλλά και τα στελέχη της, που διαβεβαίωναν καθησυχαστικά ότι η δακοκτονία θα διεξαχθεί κανονικά φέτος.

Σαν βασική αρχή του η ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης είναι ότι «το αντικείμενο της καταπολέμησης του δάκου είναι κυρίως επιστημονικό ήτοι εντομολογικό, γεωργοοικονομικό, οικολογικό, δημόσιας υγείας, επίσης πολιτικό. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια δυστυχώς έχει καταστεί αποκλειστικά «οικονομίστικο».

Πέρσι η υλοποίηση του έργου εξαρτήθηκε από μια υπουργική απόφαση όπου οριζόντια μείωνε το προσωπικό κατά 70% σε σύγκριση με το 2010 και φέτος με ανάλογη υπουργική απόφαση (21/6/2012) το προσωπικό μειώνεται σε 50% σε σχέση με πέρσι».

Πάντως το ΓΕΩΤΕΕ επισημαίνει ότι «σε σχέση με το συνολικό κόστος του έργου αν αναλογιστούμε τα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι παρά τις γενναίες περικοπές στο προσωπικό, το κόστος της δακοκτονίας αυξάνεται αντί να μειώνεται και αυτό οφείλεται στον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων λόγω μη ύπαρξης αξιόπιστων δεδομένων».

Παράλληλα καλείται η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανατροπή της απόφασης του Υπ.ΑΑΤ, ενώ καλούνται και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συστράτευση για να διασωθεί ποιοτικά και ποσοτικά η φετινή παραγωγή.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook