Στον πάγκο της Εθνικής ομάδας έως το 2014 θα παραμείνει ο Φερνάντο Σάντος και με τη… βούλα πλέον. Ο Σάντος υπέγραψε το νέο του συμβόλιαο επί πολωνικού εδάφους, όταν η Εθνική Ελλάδας είχε υποχρεώσεις για το Euro 2012.

Το θέμα ήταν τυπικό και εκείνο που απέμενε ήταν η επισημοποίηση της συνέχισης της συνεργασίας του ομοσπονδιακού τεχνικού με την ΕΠΟ.

Οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έπεσαν, ο Πορτογάλος επέστρεψε στην πατρίδα του και το επόμενο ραντεβού για την «γαλανόλευκη» είναι το φιλικό παιχνίδι (15/08) με την Νορβηγία στο Όσλο.

Την ίδια ώρα το θέμα Σάντος άναψε τα αίματα στην ΕΠΟ, με σπαρταριστούς διαλόγους. Όπως αποκαλύπτει το soccerplus, η ανανέωση του συμβολαίου με παραπάνω χρήματα προκάλεσε αντιδράσεις. 

Πιλάβιος: Η πρόταση είναι να πάρει ο κ. Σάντος 650.000 ευρώ συν 50.000 για το πρόγραμμα για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Εθνική. Θα βρεθούνε κάποιοι και θα πούνε έδινες 450.00 και τώρα δίνεις 650.000. Απαντώ τα εξής: Δεν πρέπει να τιμωρήσουμε ούτε τον Σάντος ούτε τους εαυτούς μας επειδή πριν δύο χρόνια πετύχαμε μια απίστευτη συμφωνία. Πήραμε τον προπονητή που έπαιρνε 650.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ με 450.000 σε εμάς. Αυτά τα λεφτά είναι πολύ απλό να βρεθούν… Η χορηγία του ΟΠΑΠ η οποία ενώ είχαμε υπολογίσει ότι θα είναι 6.000.000 ευρώ θα είναι 8.000.000… Μπορούμε από εκεί να δώσουμε παραπάνω χρήματα.
Αυτή είναι η πρόταση μου, να πάμε στο Euro με τον τεχνικό που έχουμε και να μας οδηγήσει αυτός, όπως είναι σίγουρος, σε μια επιτυχία που είναι να πάμε στο Μουντιάλ του 2014.

Χατζηαποστόλου: Τα 650.000 είναι μικτά;

Πιλάβιος: Είναι καθαρά

Χατζηαποστόλου: Αρά 1.000.000 θα πάρει δηλαδή

Πιλάβιος: Εγώ δεν θέλω να πω εδώ… να μην μιλάμε

Χατζηαποστόλου: Πρόεδρε, είναι 40% ο φόρος

Σάββας (πρόεδρος τεχνικής επιτροπής): Σε αυτήν τη δύσκολη συγκύρια που ζει ο τόπος μας δεν θα ήταν καλό να βγει προς τα έξω ότι εμείς του δίνουμε 200.000 παραπάνω όταν υπάρχουν μειώσεις και τα σωματεία μας φωνάζουν. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να τα δίνουμε ως μπόνους.

Πιλάβιος: Έκανα πάρα πολύ μεγάλη έρευνα… Στην Πορτογαλία ο προπονητής παίρνει 1.000.000 και θα ανανεώσει με 1.300.000. Δεν υπάρχει προπονητής πιο φθηνός στις top 16 ομάδες. Αυτό θα είναι και μέσα στα 10-15 πιο φθηνά συμβόλαια της Ευρώπης. Θα μπορούσε να έρθει ένας προπονητής που είχε καλό όνομα σαν παίκτης και να του δώσουμε λίγα χρήματα να κοουτσάρει την Εθνική, αλλά τότε μπορεί να χάσουμε τα 10.000.000 εκατ. που θα πάρουμε στο Μουντιάλ ή τα 8.000.000 που πήραμε στο Euro. Κάποιος έχει συμβάλει σε αυτά. Το θέμα δεν είναι μόνο τι δίνεις αλλά και τι παίρνεις από αυτό τον άνθρωπο. Το πως θα παρουσιαστεί θα βρω εγώ χίλιους τρόπους… Δεν είδα κανέναν άλλο εδώ να μου πει κάνε οικονομία. Πάμε να κάνουμε οικονομία στο μόνο έσοδο της Ομοσπονδίας την Εθνική ομάδα. Τα λεφτά του Euro ποιος τα φέρνει; Ζούμε όλοι εδώ από την Εθνική ομάδα και μου λες για 200 χιλιάρικα που μου μιλάγαμε για έξι εκατομμύρια και πήραμε οκτώ… Να βρούμε ποιόν, πείτε μου ένα προπονητή που να παίρνει κάτω από 650.000.

Σάββας: Είναι καλός προπονητής αλλά όχι ότι κρεμάστηκε το Ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Σάντος. Μην τρελαθούμε κιόλας…

Πιλάβιος: Εντάξει με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες περάσαμε. Δεν είναι και τίποτα…

Σάββας: Τώρα θέλετε να σας πω πως περάσαμε; Mε την καραμπόλα, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας…

Σάββας: Γιατί να μην το συζητήσουμε μετά το Εuro;

Πιλάβιος: Να πάμε όλοι με την ανασφάλεια στο Euro. Θα μείνει δεν θα μείνει ο Σάντος, τον βλέπουν δεν τον βλέπουν οι παίκτες. Έλεος ρε παιδιά…

Οικονομίδης (αναπληρωτής πρόεδρος): Το Δ.Σ σας ανέθεσε την διερεύνηση της παραμονής του κ. Σάντος από τις 20 Οκτωβρίου. Θα ήθελα μια απάντηση για τις συζητήσεις με τον. κ. Σάντος και όχι να έρθει τώρα να μας εκβιάζει…

Πιλάβιος: Δεν μας εκβιάζει κάνεις

Οικονομίδης: Εκβιάζει, εκβιασμός είναι αυτό… Αν ξέραμε από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ότι το θέμα είναι οικονομικό θα πρέπει να γίνει διερεύνηση άλλης υποψηφιότητας και δεν νομίζω ότι αυτή την εποχή ολόκληρη η Ευρώπη δεν έχει άλλους προπονητές. Δεν συμφωνώ εκ των προτεραίων να του δώσουμε 650.00 συν τις διάφορες προσλήψεις που κάνει και έρχονται και μπαίνουν διάφοροί στην Εθνική, μασέρ και άλλοι, τους οποίους ούτε καν γνωρίζουμε με επακόλουθο να επαυξάνονται τα έξοδα.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook