Τις θέσεις που θα αναπτύξει η ελληνική αντιπροσωπία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ορίστηκε να είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας, μετά την αδυναμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Δ.Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αναμένεται να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 17:00.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παρουσίας στη Σύνοδο Κορυφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη. Ο στόχος της παρουσίας στις Βρυξέλλες είναι να στηρίξουν την ελληνική αντιπροσωπία στις διαπραγματεύσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στις 14:00 στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερώσουν σχετικά τον Αντώνη Σαμαρά, είτε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είτε διά ζώσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook