Τη δέσμευσή του για σκληρή δουλειά με στόχο την υλοποίηση των πολιτικών του υπουργείου εξέφρασε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΚΑ από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα.

«Η πατρίδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση […]. Θα εργαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιβιεράτος εξέφρασε τη χαρά του για την επικείμενη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό και πρώην υπεύθυνο του τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, και τον υφυπουργό, πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της κυβέρνησης Πικραμμένου, σημειώνοντας ότι ήταν «κυβέρνηση η οποία πρόσφερε υπηρεσίες στην πατρίδα».

Ο νέος υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολική σημασία της παραλαβής από ένα συνάδελφό του, καθώς όπως είπε «αποδεικνύεται ότι το Πανεπιστήμιο προσφέρει στην πατρίδα».

«Παραδίδω το ΥΠΕΚΑ σε τρεις αξιολογότατους ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματά του» δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός, Γρηγόρης Τσάλτας, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Παιδείας.

Κάλεσε παράλληλα τη νέα ηγεσία «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη δειλιάσει πουθενά, έτσι ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο», καθώς «είναι η τελευταία μας ευκαιρία», όπως τόνισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, την χαρακτήρισε «σκληρό διάλειμμα» από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, ενώ, όπως είπε, αναλαμβάνοντας το υπουργείο διαπίστωσε «να έχει \”καθίσει\” το κράτος με πάρα πολλές εκρεμότητες και πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν είχαν γίνει».

Ο κ. Τσάλτας έκανε λόγο για «τιτάνιο έργο» με 140 υπουργικές αποφάσεις, 8 υπουργικά διατάγματα και 6 ΚΥΑ, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα, αναφέροντας ως παραδείγματα την απόφαση για την προστασία των μικρών υγροτόπων των νησιωτικών περιοχών της χώρας, κατόπιν αιτήματος των ΜΚΟ, και την ανακήρυξη της λίμνης της Καστοριάς σε προστατευόμενη περιοχή.

«Οι περιστάσεις επιβάλλουν να μιλάμε πολύ λίγο, να δουλεύουμε πάρα πολύ και να είμαστε πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί» δήλωσε, τέλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, και συμπλήρωσε: «Αυτό θα είναι και το μότο του ΥΠΕΚΑ, για να πετύχουμε σε επίπεδο εθνικό».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook