Στη συνεργασία του με τον ΟΦΗ, αλλά και τις προοπτικές που έχει η ομάδα μπάσκετ του Κρητικού συλλόγου αναφέρθηκε ο Team Manager Μιχάλης Ρωμανίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα των \”ασπρόμαυρων\”.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον ΟΦΗ;

«Σπουδαίο ρόλο έπαιξε η γνωριμία μου με τον προπονητή της ομάδας κ. Βαγγέλη Βλάχο. Με τον Βαγγέλη είχαμε βρεθεί ξανά μαζί το 1998 στον Μίλωνα και η συνεργασία μας κράτησε για 4 χρόνια. Βέβαια πιο σημαντικός παράγοντας, ήταν η γνωριμία μου με την οικογένεια Ξημέρη, η οποία ενσαρκώνει τις επιθυμίες των φίλων της ομάδας, που δεν είναι άλλο εκτός από την άνοδο του ΟΦΗ σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Η οικογένεια Ξημέρη, τα μέλη της διοίκησης οι προπονητές και οι παίκτες, δίνουν τα πάντα ώστε ο ΟΦΗ, βήμα, βήμα, σύντομα να αγωνίζεται εκεί που ανήκει. Κι αν θέλετε να σας πω πιο συγκεκριμένα, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Ο ΟΦΗ, αν και υπολείπονται έντεκα βήματα για τον τερματισμό της φετινής διαδρομής της Β΄ Εθνικής, έχει ήδη κόψει πρώτος το νήμα των εντυπώσεων και έδωσε πνοή σε έναν νομό που τα τελευταία χρόνια μαράζωνε μπασκετικά».

Ο Ρωμανίδης που αγωνίστηκε σε 82 φορές με τη \”γαλανόλευκη\”, θεωρεί ότι η νίκη κόντρα στη Λευκάδα, ήταν απλά ένα βήμα προς την άνοδο:

«Ήταν πολύ σημαντικό που κερδίσαμε την Δόξα Λευκάδας, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με το Αιγάλεω, που είναι εξ ίσου δύσκολο. Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Υπάρχουν ακόμα 11 παιχνίδια-τελικοί».

Για όσους δεν είναι γνωστό, να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Ρωμανίδης, με 21,50 πόντους ανά αγώνα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Παίδων σε πόντους ανά μέσο όρο. Η αγάπη του για τις Ακαδημίες είναι γνωστή, κι έτσι τον ρωτήσαμε για την παρουσία του (για 3η φορά) στις Ακαδημίες της Εφόδου. 

«Κάθε σύλλογος που θέλετε να λέγεται οργανωμένος, πρέπει να δίνει την ίδια η ακόμη και μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές. Έτσι λοιπόν μετά από προτροπή της διοίκησης, αλλά και του προπονητή Βαγγέλη Βλάχου, παρευρίσκομαι όποτε χρειάζεται στις Ακαδημίες και βοηθώ κι εγώ από την πλευρά μου στην ανάπτυξη των υποδομών. Η τελευταία μου παρουσία (σ.σ. την προηγούμενη Παρασκευή), είχε να κάνει με την δημιουργία τουρνουά, που να όλα πάνε καλά, θα το μάθουμε σύντομα».

Στον αγωνιστικό τομέα, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ ενόψει της κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στο Αιγάλεω. Ένα παιχνίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών καθώς οι γηπεδούχοι είναι τιμωρημένοι από την ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει χαρακτηρίσει τον μήνα Μάρτιο ως τον πιο καθοριστικό όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου της ανόδου, ενώ αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας είχε τονίσει ότι στα παιχνίδια που ακολουθούν με Αιγάλεω (εκτός), Αναγέννηση/Φλόγα (εντός) και ΜΕΝΤ (εκτός) ο ΟΦΗ χρειάζεται τουλάχιστον δύο νίκες, ενώ σε περίπτωση που κάνει το 3χ3 τότε έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την άνοδο.

Η αρχή, λοιπόν θα πρέπει να γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Το θετικό είναι ότι και ο Κώστας Μπαλάφας έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook