Την παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη προκάλεσαν τα θλιβερά γεγονότα στον Προφήτη Ηλία, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο. Οι φόβοι για βεντέτα οδήγησαν τον δήμαρχο Ηρακλείου στην περιοχή για να μιλήσει με κατοίκους. Σε δήλωση του αναφέρει:

\’\’Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου μας και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δυο άλλων.

Είναι πράγματι λυπηρό, αλλά συνάμα και απογοητευτικό σε σύγχρονες κοινωνίες,κοινωνίες του 21ου αιώνα με Δημοκρατικές καταβολές και προοδευτικές παραδόσεις, να υιοθετείται ακόμα η αυτοδικία, ως μέσον επίλυσης διαφορών.

Καλούμε όλη την Τοπική Κοινωνία να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση και να σταθεί σύσσωμη στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να την πληγώσουν ακόμα βαθύτερα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, οφείλουμε όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας,ως πολιτεία και φορείς αλλά και ως άνθρωποι,υπεύθυνοι πολίτες και Κρητικοί, ώστε να υπάρξει ¨καταλλαγή¨ και να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων, που σημαδεύουν την κοινωνία και μας πληγώνουν όλους.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook