Επίσημο αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της κατέθεσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας, σε επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν κλοντ Γιούνκερ, το τελικό ποσό της στήριξης θα καθοριστεί αργότερα, αλλά θα πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και ένα επιπλέον μαξιλάρι ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος και οι ομόλογοί του αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους της δανειακής σύμβασης στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Ιουλίου.

Παράλληλα, Ο οίκος αξιολόγησηςFitch υποβάθμισε την Κύπρο σε BB+ από BBB-, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της χώρας να καταγράφει σημαντικές απώλειες άνω του 6%.

Οι παραπάνω εξελίξεις, ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άμεσες αποφάσεις, κατά τις επόμενες μέρες, με σκοπό να εκτονωθεί η κρίση το συντομότερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook