ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου 2012 το διακρατικό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Γέφυρες πολιτισμού για το μέλλον» του οποίου την οργάνωση και τον συντονισμό, έχει η Ομάδα Νέων του Δήμου Χερσονήσου με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

 Πρόκειται για ένα διακρατικό σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν νέοι από τις χώρες : Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία που θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου και περιλαμβάνει δραστηριότητες άτυπης μάθησης, γνώσης, ανταλλαγής εμπειριών και διαπολιτισμικού διαλόγου.

Απόψε Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στις 19.00 στην Πλατεία Ευαγγελίστριας, στο Λιμάνι Χερσονήσου, στα πλαίσια του προγράμματος, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Χερσονήσου θα μοιραστούν την πολύ πετυχημένη και ευχάριστη διαδραστική εκδήλωση με τίτλο “ERASMUS BOOK” που θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, που έχει έδρα την Αθήνα, δια της αντιπροσώπου του κυρίας Μαριλένας Καραδήμα.

Λίγα Λόγια για το Erasmus και το Erasmus Book.

Το τρέχον έτος, το πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζει την άτυπη μάθηση και την κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη, συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει την «ασημένια» επέτειο του.

Η επετειακή χρονιά προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθεί η σημαντική επιρροή που έχει το πρόγραμμα σε προσωπικό, θεσμικό και συστημικό επίπεδο. Πανευρωπαϊκά και με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τόσο από τις Εθνικές Μονάδες, όσο και από τα Ιδρύματα και τις Μ.Κ.Ο.

Το Erasmus Book είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναπτύσσεται στο χώρο και δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ με στόχο τη καλλιέργεια της ενιαίας Ευρωπαϊκής ταυτότητας στους πολίτες και την διάδοση των προγραμμάτων εκπαιδευτικής κινητικότητας, συνδυάζοντας τα με την διασκέδαση ενός παιχνιδιού.

Οι παίκτες «ταξιδεύουν» στις ευρωπαϊκές πόλεις απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρώπη.

Έτσι η κινητικότητα, η οποία αποτελεί από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εκπαίδευσης, πραγματοποιείται εικονικά, ενισχύοντας τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, δημιούργησε το παιχνίδι αυτό, ενώ σημειώνεται ότι είναι το είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εκπαιδευτική κινητικότητα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook