Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον επίτροπο για τα οικονομικά θέματα της ΕΕ Όλι Ρεν, θα έχει την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των θέσεων της κορυφαίας ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης BusinessEurope, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα τονίσει πως έχει έρθει η ώρα να αρθεί κάθε αβεβαιότητα στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ.

Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, μόνο αν η Ευρώπη αναγνωρίσει την ανάγκη να λάβει τις μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούνται για να διασωθεί το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα.

Παράλληλα, σημειώνει, η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει άμεσα με την Ευρώπη ένα αναθεωρημένο πλαίσιο δράσεων, που θα εξασφαλίζει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της λιτότητας και της συνεχιζόμενης ύφεσης για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook