Το εφετείο του Μοναστίρ, στην ανατολική Τυνησία, επικύρωσε τη Δευτέρα την ποινή κάθειρξης επτάμιση ετών που είχε επιβληθεί σε νεαρό Τυνήσιο, ο οποίος είχε αναρτήσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Ο Τζάμπερ Μέτζρι, ηλικίας περίπου 30 ετών από την πόλη Μάχντια, είχε καταδικαστεί στις 28 Μαρτίου σε κάθειρξη επτάμιση ετών για «διατάραξη της δημόσιας τάξης, πρόκληση προκατάληψης σε τρίτους μέσω των δημόσιων δικτύων επικοινωνίας και προσβολή του ήθους».

«Συνειδητοποιούμε τη σημασία που έχει ο σεβασμός των ιερών πραγμάτων, αλλά η κρίση αυτή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και δεν είναι συμβατή με τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο δικηγόρος του Μέτζρι, \’Αχμεντ Μσάλμι, ο οποίος δεν απέκλεισε μια προσφυγή στο ακυρωτικό δικαστήριο και πρόσθεσε πως «μια τόσο σοβαρή απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος βασανιστηρίων». Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το εφετείο δεν δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για ιατρική γνωμάτευση για τον νεαρό άνδρα.

«Ο κατηγορούμενος υποφέρει από προβλήματα συμπεριφοράς και υπάρχουν επίσης κοινωνικές συνθήκες που πρέπει να ληφθούν υπόψη», σημείωσε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του είναι άνεργος εδώ και έξι χρόνια.

Άλλος ένας νεαρός Τυνήσιος από τη Μάχντια, ο Γάζι Μπέτζι, ο οποίος έχει καταδικαστεί επίσης στην ίδια ποινή ερήμην του, έχει διαφύγει στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook