Κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω αβεβαιότητας για την ευρωπαϊκή σύνοδο. Τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια και οι ιδιώτες οδήγησαν την αγορά ξανά στις 566,79 μονάδες σημειώνοντας βουτιά κατά 6,84%.

Παρόλο που η ανησυχία ήταν μεγαλύτερη στην Ισπανία με το κόστος δανεισμού να φθάνει το 6,57% – και το Ιταλικό στο 5,96% – η βουτιά έγινε μεγαλύτερη στη Αθήνα καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι, η ευρωπαϊκή σύνοδος δεν θα ασχοληθεί με την Ελλάδα.

Εξάλλου, το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης και της εγγύησης καταθέσεων είναι αυτό που καίει τους πάντες- και όχι μια χώρα η οποία δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό βήμα πέραν της οριζόντιας περικοπής μισθών και συντάξεων.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν οι πρώτες που έσυραν τον «χορό» με βίαιη πτώση, όπως και ορισμένες μετοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους, όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Alpha Bank καθώς έχασε 18,40%. Πτώση 13,61% για την Εθνική στα 1,27 ευρώ. Βουτιά 16,31% για την Eurobank και 18,5% για την ΔΕΗ. Βουτιά 14,76% για τον ΟΤΕ και πάνω από 9% για Τράπεζα Κύπρου. Πάνω από 12,55% για την Τράπεζα Πειραιώς

Αλλά και στην Ευρώπη οι αγορές είναι στο «κόκκινο» λόγω Ισπανίας και κόστους δανεισμού, ενώ το ευρώ κινείται στο 1,24 έναντι του δολαρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook