Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων το απόγευμα στα γύρω ορεινά, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν  ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.  Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 39 και κατά τόπους στους 40 βαθμούς. Στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική- κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία να είναι ισχυρά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο  καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 στα νοτιά δυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στη Κρήτη έως 35 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook