Οι θάνατοι των 800.000 από τους συνολικά 1,2 εκατ. νέους ως 35 ετών που έχασαν τη ζωή τους από το 2001 στη Ρωσία οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ρωσική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (FSKN) στον ιστότοπό της (www.fskn.gov.ru).

Η Ρωσική Ομοσπονδία αριθμεί περίπου 143 εκατομμύρια πολίτες.

Η FSKN επισήμανε ότι συνολικά περίπου πέντε εκατομμύρια πολίτες είναι σήμερα εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες--το ποσοστό έχει σημειώσει αλματώδη αύξηση αφότου διαλύθηκε η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.

Η υπηρεσία επισημαίνει την αύξηση της ροής των ναρκωτικών ουσιών, κυρίως από το Αφγανιστάν, στη ρωσική επικράτεια. Η διακίνησή τους γίνεται κυρίως μέσω του Τατζικιστάν.

Εξάλλου, "πέρυσι το ένα στα τρία εγκλήματα που διαπράχθηκε στη Ρωσική επικράτεια" συσχετίστηκε με την "χρήση και την διακίνηση ναρκωτικών", ανέφερε η FSKN στην ιστοσελίδα της.

Από το Αφγανιστάν, κυρίως ηρωίνη--αξίας 4,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση--καταφθάνει στη ρωσική επικράτεια, γεγονός για το οποίο εκφράζονται έντονες ρωσικές διαμαρτυρίες προς τις αρχές στο Αφγανιστάν.

newsbeast.gr